Daha önce yaptık yine yaparız

Fransa’yı ilk maça 2 golle geçen ve bozguna uğratan ay yıldızlılar, Saint-Denis’te zafer gecesi yaşamak istiyor…

Daha önce yaptık yine yaparız

Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine oldukça yaklaşan A Milli Takım, bugün deplasmandaki zorlu maçtan 1 puan dahi alsa hem liderliğini sürdürecek hem de EURO 2020 kapısını ardına kadar aralayacak.

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu 8. maçında bugün deplasmanda aynı puana sahip takipçisi Fransa ile karşı karşıya gelecek. Cuma günü Arnavutluk’u son dakikalarda bulduğu golle geçerek hem liderliğini sürdüren hem de rakibinin umutların söndüren ay yıldızlıların Saint-Denis kentindeki Stade de France’ta yapacağı zorlu mücadele TSİ 21.45’te başlayacak. Müsabakada, Almanya Futbol Federasyonundan hakem Felix Brych düdük çalacak. Brych’in yardımcılıklarını Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Marco Fritz olacak. Grupta oynanan ilk maçta rakibini 2-0’lık skorla geçen A Milli Takım, bugün sahadan 1 puanla dahi ayrılsa Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri yolunda dev bir adım daha atacak.

MAÇ SAATİ BELLİ OLACAK

En yakın takipçisi İzlanda ile arasındaki 6 puanlık farkı korumak ve rakibiyle evinde oynayacağı maç öncesi avantajını sürdürmek isteyen ay yıldızlılarda kaburgasında kırık tespit edilen kaptan Emre Belözoğlu bu mücadelede forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Mahmut Tekdemir ve Kaan Ayhan’ın durumu ise maç gününde netlik kazanacak. Grupta yaptığı 7 maçta 6 galibiyet alan ve 1 mağlubiyet yaşayan ay-yıldızlı ekip, 18 puan ile lider durumda bulunuyor. Aynı puana sahip Fransa ikinci, 12 puanlı İzlanda ise üçüncü sırada yer alıyor. 
21.45/TRT 1

576. sınav

A Milli Futbol Takımı, Fransa ile bugün deplasmanda yapacağı 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu maçıyla 576. kez sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı, 96 yıllık tarihinde 304’ü resmi, 271’i özel 575 maçta, biri hükmen olmak üzere 220 galibiyet aldı, 133 defa berabere kaldı, 222 kez de rakiplerine yenildi.

2019’daki 10. maç

Ay yıldızlı ekip, Fransa karşılaşması ile 2019 yılındaki 10. maçına çıkacak. Milliler, bu yıl oynadığı 9 maçta 8 galibiyet aldı ve tek yenilgisini İzlanda deplasmanında yaşadı.  A Milli Takım, bu karşılaşmalarda 19 gol attı, kalesinde yalnızca 3 gol gördü.

Fransa ile 6. randevu

Türkiye ile Fransa bugün 6. kez karşılaşacak. İki ülke milli takımları son olarak 8 Haziran’da Konya’da karşılaştı. Türkiye, EURO 2020 Elemeleri’nin 3. haftasındaki bu maçı 2-0 kazandı ve rakibini ilk defa mağlup etti. Geride kalan 5 maçta Türkiye 1, Fransa 4 kez galip geldi. Üçü özel olmak üzere geride kalan 5 maçta Fransa 12, Türkiye ise 4 gol attı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X