Dalan hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı

Ergenekon davasının firari sanığı Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı.

Dalan hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı

Eski Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlanan ve temyiz için Yargıtay’a gönderilen Ergenekon davası kapsamında, firari olduğu için dosyası ayrılan Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan’ın avukatı, müvekkili hakkında yakalama kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu. 

Başvuruyu inceleyen İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Dalan hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına oybirliğiyle karar verdi. 

Ergenekon davası kapsamında, firari oldukları için dosyaları ayrılarak yeni bir esasa kaydedilen firari sanıklar Bedrettin Dalan, eski AK Parti Milletvekili Turhan Çömez, Mustafa Bakıcı, Emrah Gönenci ve Saipir Deblevidze’nin yargılanmasına geçtiğimiz günlerde başlanmıştı. 

Davanın ilk duruşmasında, avukatlar Dalan hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep etmiş, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi talebi reddetmişti. Ret kararı üzerine Dalan’ın avukatları, bir üst mahkeme olan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurmuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X