Danıştay soruşturma iznini kaldırdı

Hayri Türkyılmaz ve geçmiş dönem belediye başkanlarıyla birlikte 56 meclis üyesi hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından 612 zeytinliğin vasıf değişikliği yapılarak arsaya çevrildiği gerekçesiyle verilen soruşturma izni Danıştay’dan döndü.

Danıştay soruşturma iznini kaldırdı

Mudanya Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Danıştay Birinci Dairesi, Bademli-Mürsel, Aydınpınar ve Ülküköy olmak üzere 3 dosyanın diğer dosyalarla birleştirilmesi sonrasında eksik inceleme nedeniyle suçlanan Hayri Türkyılmaz’ın itirazını haklı buldu ve İçişleri Bakanlığı’nın 18.12.2017 tarihiyle soruşturma izni verilmesine ilişkin kısmının kaldırılmasına hükmetti. 

Danıştay, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayıyla yürürlüğe giren planlarda Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin de sorumlu olduğu gerekçesiyle her bir planda bağı bulunan ilgililerin araştırılması ve her bir planın ayrı bir eylem olduğu değerlendirilerek yeniden ön inceleme yapılması gerektiğine karar verdi. Belirtilen eksikliklerin giderilmesi ve yeniden yapılacak inceleme sonucunda soruşturmaya konu olabileceği ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X