Darüşşafaka öğrencilerini bekliyor

Annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na giriş sınavı pazar günü yapılacak.

Darüşşafaka öğrencilerini bekliyor

ASLIHAN AYDIN

Bursa’da 320 öğrencinin katılabileceği sınav, saat 10.00’da Setbaşı Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek. Sınava www.darussafaka.org adresinden başvurulabilecek. Bunun yanı sıra o gün kimliği ile gelen öğrenciler de sınava alınacak. 

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tekin, Olay Medya’ya yaptığı ziyarette, sınav sürecine ve işleyişe dair açıklamalar yaptı. Tekin, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4’üncü sınıfta babasını veya annesini kaybetmiş potansiyel öğrencileri kendileri ile paylaştığını belirterek, şunları söyledi:

“Biz de o okullara il müdürlükleri kanalıyla ulaşıyoruz. Bu yıl Türkiye genelinde 10 bin civarında, Bursa’da ise 320 potansiyel aday var. Her yıl 21 ilde yapılan sınava bin 500-2 bin civarında öğrenci giriyor. Diğer illerden gelmek isteyen öğrenci ve velilerinin ulaşım masraflarını karşılıyoruz. Sınava giren çocuklardan 120 kişi kazanıyor. Eğitim ile hayatlarının nasıl değiştiğini anlatmak ve ikna etmek için bizzat yönetim kurulu üyeleri olarak evleri tek tek dolaşıyoruz.” 

KİMLİKLE GİREBİLECEK

Ortaokul ve lisede toplam 960 civarında öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Fırat Tekin, “Bursa’dan da ortaokulda 14 lisede ise 16 öğrencimiz var. 27 Mayıs’ta yani bu pazar yeni öğretim yılı için sınavımız olacak.

Bursa’da saat 10.00’da Setbaşı Ortaokulu’nda düzenlenecek. Sınavda başarılı olan öğrenciler, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünün ardından ortaokuldan üniversiteye kadar ücretsiz nitelikli eğitim alma hakkı elde edecek. Sınava katılmak isteyenler, sınav gününde bile nüfus cüzdanlarını göstererek sınava katılabilecekler” diye konuştu. 

BURSA’YA DA AÇILABİLİR 

Fırat Tekin, Darüşşafaka’nın İstanbul dışında ilk kez Bursa’da açılmasının planlandığını belirterek şöyle konuştu:
“2 yıl önce bir gelişme oldu ve Bursalı İşadamı Osman Canik, Bademli’de 15 dönüm arazi bağışladı.

Bir grup Bursalı işadamı da okulun yapımını ve yıllık giderlerini üstlenecekler. Ancak yer tarım arazisi olarak geçiyor. Eğitim amaçlı kullanılması için bu vasfının değiştirilmesi gerekiyor. Sürecin yakında sonuçlanmasını bekliyoruz. Problemler hallolursa İstanbul dışındaki ilk okul Bursa’da olacak.”

YENİ EĞİTİM MODELİ

Darüşşafaka’nın kurulduğundan beri sadece bireylerin ve kurumların yaptığı bağışlarla yaşadığına olduğuna dikkat çeken Tekin, 2017 yılında 47 bin kişinin bağış yaptığını ve her yıl sayının artığını söyledi.

Darüşşafaka’da son iki yıldır yeni bir eğitim planına geçtiklerine işaret eden Tekin, “İngilizce hazırlığı kaldırdık. Çünkü çocuklar 24 saat okulda. 4 yıl içinde söz konusu dili öğretebileceğimizi düşündük. Artık öğrenciler liseye İngilizceyi halletmiş olarak geçiyorlar. Almanca ve Fransızca da seçmeli derslerimiz.

186 kişilik öğretmen kadromuz bulunuyor. Neredeyse 5 çocuğa 1 öğretmen düşüyor. Sınıflarımız ise 24 kişilik. Bunun yanı sıra 60’a yakın kulübümüz var. Birisi Robot Kulübü. Mezun olan öğrencilerimiz de üniversiteyi kazanıyorlar ve iyi noktalara geliyorlar” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X