Davutoğlu o kaymakam için talimat verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari’de şehit olan polis memuru Mehmet Tuhal’ın ailesine kameraların karşısında haber verilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu o kaymakam için talimat verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV özel yayınında Oğuz Haksever’in moderatörlüğünde Fikrat Bila, Seda Öğretir ve Mustafa Karaalioğlu’nun sorularını cevapladı.

 

Hakkari’de terör örgütü PKK’nın yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşen polis memuru Tuhal’ın ailesine basın mensupları önünde şehit haberinin verildiğinin anımsatılması üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Şehit haberi verilmesi olabilecek en ağır sorumluluk alanlarından biridir. Bütün kamu görevlilerinin bu zor görevi, o mübarek insanların halet-i ruhiyelerini anlayarak ve en mahrem, en ketum şekilde vermeleri, sonrada ellerini öperek talimatlarını almaları lazım. Kaymakam ya da vali orada haber veren bir postacı değildir. Onlara yukarıdan konuşma hakkına sahip olan bir yetkili de değildir. Oraya gidip acıyı paylaşmak, acıyı paylaştıktan sonra da ’emriniz, talimatınız nedir’ diye sormakla yükümlüdür. Oraya gideceksiniz, yanınızda da kameralar olacak, bunu kabul etmek mümkün değil. Ben gerekli soruşturmanın derhal açılması talimatını verdim. Herhangi bir şekilde burada gösterilen tutumun izahı mümkün değil. Bu bakımdan her türlü idari işlem yapılacak. Buna göz yummamız, bunu öyle veya böyle maruz görmemiz söz konusu değil. Kaymakamlar ve valilerimiz şehit ailelerimizin yüreklerini dindirmek için oradalar. Canlı yayın veya kayda almak için değil.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X