Davutoğlu’ndan Özel’e başsağlığı telefonu

Macaristan’daki temaslarını tamamlayıp, Budapeşte Havalimanı’na hareket eden Başbakan Davutoğlu, 4 pilotun şehit olduğu haberi üzerine Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i arayarak başsağlığı diledi.

Davutoğlu’ndan Özel’e başsağlığı telefonu

Başbakan Ahmet Davutoğlu Macaristan temaslarını tamamladı. Başbakanın Budapeşte’deki programı bitmek üzereyken Malatya’daki 2 askeri keşif uçağının düştüğü haberi geldi.

Olayla ilgili iki kez Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’le telefonda görüşen Davutoğlu olay sıcak olduğu için basın mensuplarına açıklama yapmadı. Temaslarını tamamlayıp Budapeşte Havalimanına hareket eden Davutoğlu şehit pilot haberlerinin kesinleşmesi üzerine Genel Kurmay Başkanı Özel’i bir kez daha arayarak baş sağlığı dileğinde bulundu. Başbakan Davutoğlu ve beraberindekileri taşıyan TUR uçağı Türkiye saatiyle 21:45’de Budapeşte’den ayrıldı.

TEMASLARINI TAMAMLADI

Davutoğlu gün boyu bir dizi temasta bulundu. 

Türk- Macar İş Forumunun ardından Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki görüşmenin ardından Davutoğlu Gül Baba türbesini ziyaret etti. Türbenin özel defterini imzalayan Davutoğlu burada karşılaştığı Türk vatandaşlarıyla bir süre sohbet etti. Kaldığı otelde Macar Televizyonuna mülakat veren Başbakan Davutoğlu son olarak Kahramanlar Anıtına çelenk koydu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X