Dehşet anlarını anlattı! Sollayan araç uçtu, o saniyelerle kurtuldu

İtalya’nın Cenova kentindeki A10 otoyolundaki Morandi Köprüsü’nün çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 39’a ulaşırken olaydan sağ kurtulan kamyon şoförü yaşadıklarını anlattı.

Dehşet anlarını anlattı! Sollayan araç uçtu, o saniyelerle kurtuldu

Yıkılan Morandi Köprüsü’nden gelen en çarpıcı görüntülerden birinde, farları açık şekilde köprünün eşiğinde kalan mavi-yeşil renkli bir kamyon görülüyordu.

Bu kamyonun şoförünün büyük şans eseri sağ kurtulduğu ortaya çıktı.

BBC Türkçe’nin İtalyan basınından aktardığı habere göre, kamyon bir süpermarkete ürün taşıyordu.

Kamyonun 37 yaşındaki şoförü, köprünün gözleri önünde çöküşüne ve araçların boşluğa yuvarlanışına tanık olduktan sonra şok içinde kamyonun sahibini aradı.

5b7538af61361f1008669822.jpg

İsmi açıklanmayan şoför, işverenine yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Üst geçide yeni girmiştik ki arkadan gelen bir araba beni solladı. Çok yağmur yağıyordu, hızlı gitmek mümkün değildi. Arkadaki araba önüme geçince aradaki mesafeyi açmak için yavaşladım, çünkü o yağmurda fren yapmak mümkün olmazdı. Görüş mesafesi azdı. Derken her şey sarsılmaya başladı. Önüme geçen araba bir anda gözden kayboldu, bulutların arasında kaybolmuş gibiydi. Yukarı baktım ve köprünün direğinin devrildiğini gördüm. Hemen frene asıldım. Önümde bir boşluk oluştuğunu görünce içgüdüsel olarak geri vitese aldım, o cehennemden kaçmak istiyordum. Her şeyin yıkıldığını anladım, kaçmam gerektiğini anladım. Kamyondan inip kaçtım. Korkunç bir yağmur vardı. Gördüğüm diğer şoförlere de kaçmalarını söyledim. Nasıl mümkün olabildi bilmiyorum ama hayattayım.”

İtalya’nın Cenova kentinde bulunan Morandi Köprüsü 2 gün önce çökmüş onlarca araç metrelerce yükseklikten yere çakılmıştı.

1967 yılında inşa edilen köprünün 2016 yılında yeniden onarıldığı ortaya çıkmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X