Dehşet evi

Nijerya’da geçtiğimiz eylül ayında işkence gören yaklaşık 500 kişi polis baskınıyla kurtarılmıştı. Bu kez da yaşları yedi ila 40 arasında değişen onlarca erkek zincirlenmiş halde bulundu, dünya bir kez daha şoka uğradı.

Dehşet evi

Afrika ülkesi Nijerya’da bir ay içinde dini eğitim verdiği iddia edilen bir binada ikinci bir işkence evi ortaya çıkarıldı.
Nijerya’nın kuzeyinde dini eğitim verdiği iddia edilen bir binada zincirlenmiş ve ‘insanlık dışı ve küçük düşürücü muameleye maruz kalmış’ 67 erkek çocuk ve yetişkin polis baskınıyla kurtarıldı.

Müslümanların çoğunlukta olduğu kuzeyde Katsina eyaletindeki Daura bölgesindeki bu baskından iki hafta kadar önce de komşu Kaduna eyaletinde Kuran kursu adıyla işletilen başka bir binadan 500 erkek çocuk ve yetişkin kurtarılmış, onların da işkence ve cinsel tacize uğradığı tespit edilmişti.

ÖLÜMLERE TANIK OLDUM

Katsina eyalet polisi sözcüsü Sanusi Buba, ‘Yaşları 7 ila 40 arasında değişen 67 kişi zincirlenmiş bir halde bulundu. Mağdurların insanlık dışı ve alçaltıcı muameleye tabi tutulduğu anlaşıldı’ diye konuştu.

Polis, Cumartesi günü yapılan baskında kurtarılan mağdurların bir kısmının komşu ülke Nijer’den geldiğini ve ailelerine ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti. Esir tutulanlar arasında bulunan 33 yaşındaki Lawal Ahmad, cinsel saldırıya ve şiddete maruz kaldığını, kendisiyle tutulan bazı kişilerin ölümüne tanık olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X