Demirtaş Köprülü Kavşağı’nın temeli törenle atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ulaşılabilir Bursa’ hedefiyle projelendirilen Demirtaş Köprülü Kavşağı’nın temeli törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa trafiğine çözüm olacak kavşağın, 2015 baharına yetişeceğini müjdeledi

Demirtaş Köprülü Kavşağı’nın temeli törenle atıldı
Bursa’yı vizyon projeleriyle geleceğe taşırken ‘daha ulaşılabilir bir kent’ hedefine yönelik çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yıllardır çözüm bekleyen trafik meselesini kökten çözecek adımlara bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Demirtaş Köprülü Kavşağı’nın temeli, törenle atıldı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hakan Çavuşoğlu ve Bedrettin Yıldırım, AK Parti İl Başkanvekili Asım Amil, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ile Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması için raylı sistemlerden yeni açılan alternatif yollara kadar her alanda ulaşım faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Şehrin sıkıntılı olan tüm yollarına kavşaklar yaptıklarını anlatan Başkan Altepe, “İzmir Yolu’nu kavşaklarla rahatlattık, şimdi sıra Yalova Yolu’nda. Uzun yılların beklentisi olan Demirtaş’ta köprülü kavşak çalışmasına bugün başlıyoruz. Çalışmaların en çok 6 ay sürmesi planlanıyor. Ancak bizler bu kavşağı 4,5 ay gibi bir sürede açmayı ve bahar aylarında ulaşıma nefes aldırmayı istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Altepe, konuşmasında Demirtaş Köprülü Kavşağı hakkında bilgiler vererek, “Yakın Doğu Çevre Yolu ile İnönü Caddesi kesişiminde inşa edilen kavşak toplam 96 bin metrekare alan konuşlandırıldı. Bursa – Ankara istikametinde kesintisiz ulaşıma imkan sağlayacak olan kavşakla aynı zamanda Gülbahçe ve Demirtaş mahalleleri arasındaki ulaşım da 44 kirişli, çift açıklıklı 30 metre genişliğindeki kesintisiz köprü üzerinden sağlanacak. Kavşak dört kollu yani yonca kavşak olarak inşa ediliyor” dedi.

Köprülü kavşak inşası kapsamında toprak işleri, sanat yapıları, köprü işleri, üst yapı işleri, altyapı işleri, çevre düzenleme çalışmaları, trafik yönlendirme ve asfalt işleri yapılacağını da anlatan Başkan Altepe sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kamulaştırmalarla birlikte Demirtaş Köprülü Kavşağı yaklaşık 30 milyon TL’ye mal oluyor. Alsa İnşaat tarafından yapılacak olan kavşak 2015 yılı bahar aylarında açılacak. Demirtaş Köprülü Kavşağı ile trafik rahatlayacak, Bursa nefes alacak”.

Bursa’nın her alanda ulaşımın keyfini sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, “Doğu, batı, güney, kuzey demeden şehrimizin gelişimini hedefliyoruz. Ulaşımda tıkanan damarlar bir bir açılıyor. Konforlu ve çağdaş ulaşım sistemleri ile vatandaşlarımız rahat ediyor, tramvaylarımızı artık kendimiz üretiyoruz. Havadan ulaşımda farklı alternatifleri vatandaşlarımıza sunuyoruz. Kavşak yapımı kapsamında geçtiğimiz dönem Bursa’ya kazandırdığımız Alaaddinbey Özlüce Kavşağı ile ağır tonajlı araçların sanayi bölgelerine ulaşımı kolaylaştı. Kestel Köprülü Kavşağı ile Bursa’nın güçlü ulaşım zincirine bir halka daha eklendi. Esenevler Köprülü Kavşağı ile Ankara Yolu’nda kesintisiz ulaşım dönemi başladı. Emek Kavşağı hizmet alanı itibariyle Bursa’nın en kapsamlı kavşağı konumunda… Diğer kavşak projelerimiz arasında da Bademli köprülü kavşağı, BUTTİM köprülü kavşağı,Yeni Yalova Yolu Pınar Caddesi Köprülü kavşağı, Gemlik köprülü kavşak düzenlemesi de yer alıyor” diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa sevgisini hizmetlerle gösterdiklerini vurgularken, “Bursa’ya eserler kazandırıyoruz. Her işin en iyisini Bursa’ya yapmaya özen gösteriyoruz. Bursa dünya kenti, marka kent olacak. Çalışmalarımız bu yönde gelişerek devam ediyor” şeklinde konuştu.

 
BAŞKAN ALTEPE’YE HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Osmangazi Belediyesi Başkanvekili Yunus Şahin de Osmangazi’ye ve Bursa’ya önemli hizmetler kazandıran Başkan Altepe’ye teşekkür etti. AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım ise Bursa’ya değer katan çalışmalarına her geçen gün yükselen bir çıtayla devam eden Başkan Altepe’yi tebrik etti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte Demirtaş Köprülü Kavşağı inşaatına ilk harcı dökerek kavşağın temelini attı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X