Demirtaş’ın konvoyu durduruldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağına rağmen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve HDP’li vekillerden oluşan konvoy, Mardin’in Midyat ilçesininde polis ve askerler tarafından durduruldu.

Demirtaş’ın konvoyu durduruldu

HDP’li bakanlar, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP’ki vekillerinden oluşan heyet, İdil üzerinden Cizre’ye gitmek istedi. Midyat-İdil yolunun çıkışında panzerler ve TOMA’larla durdurulan konvoya, sokağa çıkma yasağı devam ettiği için izin verilemeyeceği söylendi. Milletvekilleri ve polis yetkililerinin görüşmeleri sürüyor.

Güvenlik güçleri, Cizre’de uygulanhan sokağa çıkma yasağı ve can güvenliği gerekçesiyle konvoyun geçişine izin verilmeyeceğini HDP’lilere bildirdi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Avrupa Birliği Bakanı Müslüm Doğan, Kalkınma Bakanı Ali Haydar Konca, yaklaşık 30 milletvekili, belediye başkanlarının da bulunduğu konvoy, güvenlik güçlerinin geçişlerine izin vermemesi üzerine bekleyişlerini sürdürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X