Demirtaş’tan Dağlıca açıklaması

Yurtdışı programını yarıda keserek Türkiye’ye dönen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Havaalanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirtaş’tan Dağlıca açıklaması

Dağlıca’daki saldırı ve Cizre’de 4 gündür süren sokağa çıkma yasağını değerlendiren Demirtaş, bütün ölümlerin tamamının herkesin ortak acısı olduğunu, parti olarak ölümler, cenazeler arasında asla ayrım yapmadıklarını söyledi.

“TAHRİKLERE KARŞI EN İYİ İLAÇ BARIŞTIR”

Türkiye’nin birçok yerinde parti binalarının saldırıya uğrayıp yakıldığını belirten Demirtaş, silahların susması gerektiğini söyledi. Demirtaş, “Neden silahlar konuşuyor, bunu hükümetin anlatması lazım. Niye ölüyor bu insanlar, kimin için ölüyor. Toplum barış istiyor. Barış noktasında iyi bir aşamaya gelmişken, neden müzakere masası devrildi. Bunların hepsi hükümet tarafından açıklanması lazım. Tüm kardeşlerime sesleniyorum, ne yaparsa yapsınlar, kardeşliğinizi bozmayın. Kürt, Türk birbirinize sarılın. Bütün tahriklere karşı en iyi ilaç barıştır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X