Demiryolu yatırımlarında son durum: İstasyonlar nerelere kuruluyor? Tren sanayi bölgelerine de gidecek mi? Bağlantı hattı inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Bursa sadece hızlı treni değil, fabrikalara ham madde taşıyacak ve sanayi ürünlerini büyük kentlerle limanlara ulaştıracak yük trenini de artık dört gözle bekliyor.

Demiryolu yatırımlarında son durum: İstasyonlar nerelere kuruluyor? Tren sanayi bölgelerine de gidecek mi? Bağlantı hattı inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Hızlı tren ve yük treninin ana istasyonu yani Bursa Garı’nın kuruluş yeri ile ilgili soru işaretleri artık netleşiyor.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde yük treninin ilave bir hatla Bursa’nın sanayi bölgelerine de ulaşacağının müjdesini veriyor. Bu müjde önemli çünkü yük vagonlarının büyük fabrikaların bahçesine kadar girecek olması kara trafiğinin de rahatlaması anlamına geliyor.

Yılmaz yazısında ayrıca hızlı tren ve yük treninin ana istasyonlarının nerelere kurulacağını ve sanayi bölgesi bağlantısının ne zaman tamamlanacağını da aktarıyor.

 

TCDD eksiğini tamamlıyor, tren Sanayi Bölgesi’ne de bağlanıyor

 

Aslında… Gündeme geldiği günden beri eksik kaldığı için tartışılıyordu… Daha açık söylemek gerekirse, Bursa’yı hem hızlı tren, hem de yük treni ağına bağlamak üzere proje başlatan TCDD’nin, özellikle İç Anadolu’daki sanayi bölgelerini limana ulaştırmak amacıyla Gemlik hattını projelendirmesine karşın Bursa’nın merkezdeki iki büyük sanayi bölgesini görmezden gelmesi projeyi eksik bırakmıştı.

Şimdi…

TCDD bu önemli eksiğini tamamlamak üzere harekete geçti.

Harekete geçiren de…

Bursa Organize Sanayi Bölgesi ile hemen yanındaki Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi başkanlıklarının ortak yürüttükleri girişim oldu.

İşte…

Bursa OSB ve Nilüfer OSB’nin girişimleri sonunda TCDD projede önemli bir değişiklik yaparak Bursa Hızlı Tren projesiyle bağlantılı yük treninin 2 büyük sanayi bölgesine ulaşmaları için bağlantı hattı etüd proje ihalesine çıktı.

Buna göre…

“Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı İle Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, Bursa OSB Ve Nilüfer OSB Demiryolu Bağlantı Hatlarının Projelendirilmesi İçin Mühendislik Ve Danışmanlık Hizmetleri İşi” başlığıyla çıkılan etüd proje ihalesi, toplam 12 kilometrelik sanayi bağlantı hattı yapılmasını öngörüyor.

Projeyle…

Bursa Organize Sanayi Bölgesi ile Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan fabrikaları kapıdan demiryoluyla buluşturmayı hedefliyor.

Hatla…

Büyük üretim yapan uluslararası firma olarak Oyak Renault da demiryoluna bağlanacak ve fabrika ürettiği araçları ihracatta ve Anadolu’ya sevkiyatta bahçesinden tren vagonlarına yükleyebilecek.

Böylece…

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesindeki yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X