Denizli’de tehlikeli gerginlik!

Denizli’nin Honaz ilçesinde “hırsızlık yaptığı” iddia edilen bir çocuğun silahla öldürülmesinin ardından çıkan gerginlik nedeniyle, jandarma ekipleri mahalleye giriş ve çıkışları kontrol altına aldı.

Denizli’de tehlikeli gerginlik!

Honaz ilçesinde “hırsızlık yaptığı” iddia edilen bir çocuğun iş yeri sahibi tarafından silahla vurularak öldürülmesinin ardından çıkan gerginlik nedeniyle jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkışları kontrollü olarak sağlıyor.

Jandarma ekipleri, olayın meydana geldiği Hürriyet Mahallesi ile öldürülen İ.A.İ’nin (15) evinin yakınlarında yaşanabilecek herhangi bir olaya karşı hazır bekletiliyor. Ekipler, mahalleye giriş ve çıkışları kontrol altında tutarken, olaydan sonra kundaklanan 5 evdeki hasarın büyük olduğu, evlerin çoğunun tamamen yandığı bildirildi.

İ.A.İ’nin cesedi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırılırken, çocuğu öldürdüğü öne sürülen zanlı Y.K’nin (62) jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğle saatlerinde Kocabaş’ta bir vatandaşın evinin avlusundaki demirleri çaldığı iddiasıyla 14-15 yaşlarındaki Roman bir gencin silahla vurulduğunu belirtti.

Gencin hayatını kaybetmesi üzerine toplanan Roman vatandaşların olay yerine geldiğini ifade eden Devecioğlu, “Olayın meydana geldiği evle yanındakileri ateşe veriyorlar, diğer evleri taşlıyorlar, camlarını kırıyorlar. Vatandaşlar da toplanıp karşılık veriyor, silahların da kullanıldığı kavga oluyor. Jandarma komutanı ve emniyet müdürü ile birlikte güvenlik kuvvetleri olaya müdahale ettiler. Yanan evler itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Çok şükür güvenlik güçlerimiz olayları sakinleştirdiler, şu anda durum normale döndü” dedi.

Olay 

Honaz ilçesi Kocabaş beldesinde İ.A.İ, iki arkadaşıyla Hürriyet Mahallesi’ndeki Y.K’ya ait depodan demir hırsızlığı yaptığı iddiasıyla Y.K  tarafından tabancayla ateş açılması sonucu hayatını kaybetmişti. Zanlı, gözaltına alınırken, İ.A.İ’nin yakınları olayın meydana geldiği Hürriyet Mahallesi’ne giderek, yanlarında getirdikleri av tüfekleriyle çevreye ateş açmış, Y.K’nın evinin de bulunduğu bazı binaları kundaklamıştı. 

Olayın ardından bölgeye çok sayıda jandarma ve çevik kuvvet ekibi sevk edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X