Dentatürkte kazan kaynıyor!

Tadilat gerekçesiyle kapısına kilit vurulan Nilüfer’deki özel diş hastanesi, hastaların yanısıra doktorları da mağdur etti. Maaşlarını alamayan hekimler, hukuk mücadelesi başlattı.

Dentatürkte kazan kaynıyor!

HALİL ÖZÇOBAN

 

Nilüfer’deki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda 5 yıl önce ‘Dentatürk’ adıyla hizmete açılan daha sonra ismi ‘Dentistanbul’ olarak değiştirilen özel diş hastanesinde hastasından çalışanına kadar herkes mağdur.

Yakın bir zamana kadar hasta kabul eden kurumun kapısına’Tadilat dolayısıyla kapalıyız’ diye yazı asıldıktan sonra kilit vurulmasıyla tedavileri yarım kalan hastalar, ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla Savcılığa başvurmuştu.

 

Ve hastanenin mağdurları arasına diş hekimleri de eklendi. 12 yıllık diş hekimi olan Selçuk Peker, kurumdan maaşını alamayınca hukuki mücadele başlattı. 

Son zamanlarda maaş alamayınca ekim ayında işten ayrıldığını söyleyen Peker,  “Hastanede öncesinde çalışmalarımız çok güzeldi. Maaşlarımız düzenli ödeniyordu. Kurum, üçüncü kişiye devredilecekken, iki üç ay öncesinde ekonomik sıkıntılar başladı. Personelde çıkışlar, uzman doktorlarda çözülmeler yaşandı. Maaşlar ödenmeyince ben de Ekim ayının başında ayrıldım” şeklinde konuştu.

Birkaç ay maaş alamadığı için icra takibi başlatan Peker, hastaneden ayrılınca Nilüfer Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda açtığı özel muayenehanesinde şimdi hasta kabul ediyor. Diş hekimi Peker, ‘Benim gibi 10’a yakın meslektaşım mağdur. Onların da hastaneden alacağı var’ dedi. 

 

‘Tadilattayız’ yazısıyla karşılaşan hastalar, kendilerine muhatap bulamayınca soluğu savcılıkta alıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X