Depremi böyle yaşadılar

İnegöl Belediyesi’nin organize ettiği deprem simülasyonu TIR’ına gelen öğretmen ve öğrenciler 7,2’lik deprem anını yaşadı. 

Depremi böyle yaşadılar

Son zamanlarda Türkiye genelinde yaşanan depremler birlikte Bursa’nın İnegöl’de birinci derece deprem bölgesi olmasında dolayı İnegöl Belediyesi tarafından organize edilen AFAD’ın deprem simülasyonu TIR’ı inegöl’e geldi. TIR’a çok sayıda vatandaş ve öğrenciler akın etti. 

ÖNCE BİLGİLENDİRME YAPILDI

Gelenlere önce AFAD personeli tarafından deprem anında yapılması gerekenler anlatıldı. Daha sonra öğrenciler gruplar halinde deprem smilasyonu TIR’ına alınarak 7,2 büyüklüğündeki deprem anını yaşadı. Deprem anını yaşayan öğrenciler yaptıkları açıklamada, gerçek bir deprem anında ne yapacaklarını bilmedikleri ancak verilen bu eğitimlerle birlikte dahada bilinçlendikleri belirtti. 

Öğrenciler deprem simülasyonu TIR’ındaki 7,2 büyüklüğündeki depremin gerçek olmamasına rağmen korktuklarını da dile getirdi. 1999 depremini yaşanan öğretmen ise, yapılan uygulamanın gerçeği aratmadığını belirterek, bu tür çalışmaların güzel olduğunu söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X