Dera’dan zorunlu tahliyeler başladı

Suriye’nin güneybatısında yer alan Dera’daki askeri muhaliflerle Rusya arasında varılan mutabakat sonucu Beşar Esad rejimiyle uzlaşıyı kabul etmeyen ve bölgeden göç etmek zorunda kalanları taşıyan ilk tahliye konvoyu yola çıktı.

Dera’dan zorunlu tahliyeler başladı

6 Temmuz’da Deralı askeri muhaliflerle Rusya arasındaki ateşkes gereği, ilk etapta Dera il merkezindeki Dera el-Belede semtinden askeri muhalif ve sivilleri taşıyan tahliye konvoyu, ülkenin kuzeyindeki İdlib’e doğru hareket etti. 15 otobüslük ilk tahliye konvoyunda yaklaşık 700 kişi yer alıyor.

Öte yandan Deralı askeri muhalifler, ateşkes imzalanmasından birkaç gün sonra rejim ve Rusya hakkında ‘ateşkese uymayarak ülkenin kuzeyine göç etmek isteyenleri engelleme’ suçlamasında bulunmuştu.

Rejim ve destekçilerinin 20 Haziran’da Rusya’nın hava desteğiyle Dera’ya askeri operasyon başlatmasının ardından 6 Temmuz’da Rusya ve askeri muhalifler, Suriye’nin güneyindeki bölgeleri kapsayacak kalıcı ateşkes anlaşması üzerinde uzlaşı sağlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X