Derbinin galibi Galatasaray

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray, Melo ve Burak’ın golleriyle Beşiktaş’ı 2-0 yendi.

Derbinin galibi Galatasaray

Maçtan saatler önce başlayan yoğun yağışın etkisi maçta da sürdü ve saha zemini ağırlaştı.  Galatasaray ilk dakikalarda oyunun hakimiyetini eline almaya çalıştıysa da Beşiktaş, özellikle Telles’in savunduğu sol kanattan etkili ataklar yaptı. Siyah-beyazlı takım ileri uçta baskı yaparak rakibin çıkmasını engelleyip, hataya zorladı. İlk yarım saatte ev sahibi takım sadece Olcay’ın etkisiz vuruşuyla Galatasaray kalesini yoklayabildi. Sosa ile son dakikalarda bir kez daha etkili olmaya çalışan siyah-beyazlı ekip soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

Galatasaray, ilk dakikalarda kontrol ettiği maçta hücum organizasyonlarında etkili olabilecek Selçuk ve Sneijder ile topu buluşturmakta zorlandı. Maçın hemen başında Sneijder ile şut denemesinde bulunan sarı-kırmızılı takım ilk 30 dakikada Beşiktaş ceza alanı içinde istediği pozisyonları üretemedi. Konuk ekip, özellikle rüzgarın etkisiyle hücuma rahat çıkmakta zorlandı ve ilk yarıyı 0-0 beraberlikle tamamladı.

39. dakikada ilk etkili atağı Galatasaray yaptı. Sabri’nin sağdan ortasında ceza alanı içinde boş pozisyonda Burak topa vuramadı. Arka direkte meşin yuvarlakla buluşan Sneijder’in yerden vuruşunda, Serdar yatarak meşin yuvarlağı önledi. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

41. dakikada Oğuzhan’ın ceza alanı önünden pasında ceza alanı içinde topla buluşan Sosa, vurmakta gecikince Galatasaray savunması meşin yuvarlağa hamle yaptı. Pozisyonun devamında Sosa, rakibine faul yapınca Beşiktaş, atağı değerlendiremedi.

Son 10 dakikasında hareketliliğin yaşandığı, oldukça ağır bir zeminde oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı

Mücadelenin 49. dakikasında Melo, sarı-kırmızılı takımı 1-0 öne geçiren golü attı.

Maçın 62. dakikasında Beşiktaş’ta Veli Kavlak kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın uzatma bölümünde Burak Yılmaz attığı golle son sözü söyledi ve Galatasaray 2015’in ilk derbi maçında sahadan 2-0 galip ayrıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X