Dev kargo şirketleri İstanbul Yeni Havalimanı’nda yerini alıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, hizmete girdiğinde dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda yer almak için dev kargo şirketlerinin başvuruda bulunmaya başladığını söyledi.

Dev kargo şirketleri İstanbul Yeni Havalimanı’nda yerini alıyor

Bakan Arslan yaptığı açıklamada, dünyanın dev şirketlerinin de dikkatini çeken havalimanındaki gerçekleşmenin yüzde 90’ı geçtiğini kaydederek, ilk etabın 29 Ekim’de hizmete açılacağını hatırlattı.

Havalimanının dünyanın önde gelen dev şirketlerinin dikkatini çektiğini vurgulayan Arslan, “Hizmete girdiğinde dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda yer almak için dev kargo şirketleri başvuruda bulunmaya başladı. UPS, DHL, FedEx gibi dünyanın önde gelen kargo şirketleri yer kiralamak için başvuruda bulundu” diye konuştu.  

YENİ MEVZUAT HAZIRLANIYOR

Havalimanlarında gerçekleştirilen hava kargo taşımacılığının her geçen gün geliştiğine işaret eden Arslan, şöyle konuştu: “Türkiye’deki havalimanlarının atıl kapasitelerinin verimli kullanılabilmesi, özellikle de İstanbul Yeni Havalimanı’nın dünyada önemli kargo merkezlerinden biri olma yönündeki potansiyel fırsatlarının iyi değerlendirilmesi amacıyla hazırlanmakta olan yeni mevzuatla kargo ve posta hizmetinin sadece bu hizmeti vermek üzere gerekli şartları sağlayan yerli ve yabancı kuruluşlarca yapılabilmesi imkanı getirilecek.

Söz konusu hizmeti yapmak isteyen kuruluşların şirket ortaklığında çoğunluğunun Türk olma şartı aranmayacak.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X