Dev proje tam gaz ilerliyor!

BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık iki yıl önce başlatılan ‘Barakfakih Panayır Kanalizasyon ve Yağmursuyu Kolektörleri’ yapım işleri projesinde büyük aşama kaydedildi.

Dev proje tam gaz ilerliyor!

Proje ile Bağlarbaşı, Hamitler, Hamitler’in doğusu, Güneştepe’nin doğusu, Yunuseli, Çukurca, Yeniceabat mahalleleri ile Yeni Yalova Yolu’nun AS Merkez’e kadar olan bölümündeki yerleşim alanlarının atık sularının oluşturulacak kolektör sistemi ile Doğu Atık Su Arıtma Tesisi’ne deşarj edileceğini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sağlıklı şehir Bursa’ hedefi doğrultusundaki çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

Projenin çok önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini ifade eden Çetinavcı, “9.5 kilometrelik hat uzunluğuna sahip bulunan Panayır Barakfakih Atıksu projesinin 500 metrelik bölümü terfi hattından oluşuyor. Proje dahilinde yapımı gerçekleştirilecek terfi merkezinde 4’ü asıl 1’i de yedek olmak üzere 5 pompa istasyonu bulunuyor. Yine proje kapsamında, 5.5 kilometrelik yağmur suyu hattı da hizmete sunulacak” dedi.

Kolektör hatlarının tamamlandığını dile getiren Çetinavcı, sistemin Ekim 2015’te devreye alınmasının planlandığını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X