Dev tavuk yumurtası görenleri şaşırttı!

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Binboğa köyünde bir tavuk çiftliğinde bulunan normal yumurtaların 5 kat büyüklüğünde, 300 gram ağırlığında ve 13 santim uzunluğundaki tavuk yumurtası görenleri şaşırttı.

Dev tavuk yumurtası görenleri şaşırttı!

Binboğa köyünde tavuk çiftliği bulunan ve yumurta üretimi yapan Mustafa Karamüftüoğlu, tavuk yuvalarından yumurtaları toplarken dev bir yumurta görünce şaşırdı. Dev yumurtayı alarak tartan ve çapını ölçen Karamüftüoğlu, normal yumurtaların 5 katı büyüklüğünde ve yaklaşık 300 gram ağırlığındaki yumurtayı alarak evine götürdü.

Yumurtayı hatıra olarak saklayacağını belirten Mustafa Karamüftüoğlu, “Yıllardır tavuk çiftliğimizde yumurta üretimi yapıyoruz. İlk kez böyle bir yumurtayla karşılaşıyorum. Zaman zaman büyük yumurtalar gördüm ama ilk kez bu irilikte ve bu ağırlıkta bir yumurta görüyorum.

Bu durumu da herkesle paylaşmak istedim. Yumurtanın kabuğu da sert içinde 5 yumurta sarısı olduğunu düşünüyorum. Bunu yumurtlayan tavuğun sağlık durumu da iyi. Bu yumurtayı bir hatıra olarak saklayacağım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X