Dev uyuşturucu operasyonu

10 gün içersinde farklı ilçelerde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında toplam 79 kilo 800 gram uyuşturucu ele geçirdi. Polis kamerası tarafından görüntülenen operasyonlarda 118 şüpheli gözaltına alındı.

Dev uyuşturucu operasyonu

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bağcılar, Avcılar, Ataşehir, Maltepe ve Sultangazi ve Pendik’te Önceden belirlenen adreslere uyuşturucu operasyonu düzenledi.

10 gün içinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda toplam 79 kilo 800 gram uyuşturucu madde ve 6 tabanca ele geçirdi.

Yapılan operasyonlar, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Polis önceden belirlenen adreslere baskın yaparak her yeri didik didik aradı. 10 gün içinde yapılan baskınlarda toplam 14 şüpheli gözaltına alınırken, son üç haftada 118 şüphelinin gözaltına alındığı bunların 111’inin ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Polis, 2 Mart’ta Bağcılar ve Avcılar’da iki farklı operasyon düzenledi. Bağcılarda düzenlenen operasyonda, Polis Batman’dan E.B. isimli bir şahıs, M.U. ve H.B. isimli şahıslara kargo paketi içersinde uyuşturucu gönderdiği tespit etti. 

Bunun üzerine polis ekipleri, önceden belirlenen şahıslara ait adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda Batman’dan gönderildiği belirlenen paketin içersinde 6 karton kolide 12 paket halinde 60 kilo hintkeneviri bitkisi ele geçirildi.

Avcılar’da yapılan operasyonda ise S.B. sahte kimliğiyle yakalanan S.D. isimli şüpheli ikametinde yapılan aramalarda 32 paket halinde daralı ağırlığı 16 kilo gelen eroin ele geçirildi. İki operasyonda gözaltına alınan M.U. ve S.D. isimli şahıslar çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, H.B. şahıs adli kontrolle serbest bırakıldı.

3 Mart 2015 tarihinde İstanbul’da Ataşehir, Maltepe ve Sultangazi ilçelerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda ise 871 gram eroin, 54 gram eroin katkı maddesi ve 1 hassas terazi ele geçirdi. Operasyon kapsamında A.S. (22), M.C. (35), A.Y. (29), S.Y. (22), A.K. (25), M.Ö. (25) ve M.A.(16) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Pendik Batı Mahallesi, Kurtköy ve Ramazanoğlu Mahallesi’nde düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda ise olayla ilgili G.D., H.D., A.D. ve A.K. isimli 4 şüpheli gözaltına alındı. 

Şüphelilere ait olduğu belirlenen 4 ikamet ve 2 iş yeri adresinde yapılan aramalarda ise 1 kilo 665 gram sentetik uyuşturucu maddesi, 985 gram sentetik-bonzai uyuşturucu maddesi, bin 140 adet 285 gram gelen ecstasy uyuşturucu hap ve 3 ruhsatsız tabanca ile 63 fişek ele geçirildi. 

Gözaltına alınan zanlılarla ilgili ek gözaltı süresi alındığı ve konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X