Dijital dönüşümden en çok otomotiv ve tekstil etkilenecek

CDO (ChiefDigitalOfficer) Turkey İcra Kurulu Başkanı ve Dijital Stratejist Bülent Kutlu, ”Dijital dönüşümden yakın zamanda en çok etkilenecek iki sektör otomotiv ve tekstil olacak” dedi.

Dijital dönüşümden en çok otomotiv ve tekstil etkilenecek

Kutlu, teknoloji ve dijital dönüşüm odaklı etkinlik platformu Bursa Talks’un etkinliğinde yaptığı konuşmada, sanayide dijital dönüşüm süreçlerinde eksikliklerin ve fırsat alanlarının iyi belirlenip hızlı hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Sanayide dijital dönüşümün uzun bir yolculuk olduğunu ve bunu en iyi yaptığını iddia eden şirketler arasında bile henüz hedefe ulaşan olmadığının vurgulayan Kutlu, ”En son raporlara göre çalışmalarının sonuçlarını alan şirket oranı yüzde 7, henüz konsept aşamasında olan şirket oranı ise yüzde 30 seviyelerinde” ifadelerini kullandı.

Dijital dönüşümün yakın zamanda en çok etkileneceği sektörlerin otomotiv ve tekstil olduğunu aktaran Bülent Kutlu, bu iki sektörün Bursa’daki önemine dikkat çekti. Kutlu, Bursa sanayisinin dijital dönüşüm süreçlerinde somut adım atmaları gerektiğinin altını çizdi. Bursa Talks Platformu Kurucusu Özcan Yazıcı da, organizasyonu Sosyalink ve Medya Vadisi’nin gerçekleştirdiğini kaydederek, teknoloji ve dijital dönüşümü Bursa gündemine taşımaya devam edeceklerini belirtti. Etkinlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X