Dijital soğuk savaş mı?

New York Times, hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde   ABD’nin geliştirdiği gizli bilgisaylar yazılımlarıyla Rus elektrik santralleri ve diğer hedeflere siber saldırılarda bulunduğunu ileri sürdü.

Dijital soğuk savaş mı?

ABD İçgüvenlik Bakanlığı ve Federal Araştırma Bürosu (FBI) kaynaklarının, Rusya’nın ABD ile gelecekte yaşanabilecek herhangi bir ihtilaf halinde Amerikan enerji santrallerini, petrol ve doğal gaz boru hatlarını ve su kaynaklarını sabote edebilecek kötü amaçlı yazılımlar eklediği uyarıları üzerine Rusya’ya karşı aynı alanda daha agresif stratejiler izlendiği vurgulandı. Yetkililerin söz konusu özel eylemleri detaylandırmaktan kaçındığına işaret edilen haberde, siber operasyonların geçen yıl Beyaz Saray ve Kongre tarafından dijital askeri savunma ve saldırılar üzerine geniş yetkiler verilen ABD Siber Komutanlığı tarafından yürütüldüğü aktarıldı.

TRUMP’TAN ‘İHANET’ SUÇLAMASI

Gazetenin haberi duyurmasının ardından bir açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, New York Times gazetesini ‘sanal ihanetle’ suçladı. Twitter aracılığıyla açıklama yapan Trump, ‘Başarısız New York Times’ın ABD’nin Rusya’ya yönelik siber saldırılarını önemli ölçüde arttırdığına dair haber yaptığına inanabiliyor musunuz? Bu bir zamanlar büyük olan bir gazetenin bir haber için, velev ki ülkemiz için kötü de olsa herhangi bir haber için içine düştüğü sanal bir ihanettir. Ayrıca doğru da değil. Bugün yolsuz medyamızda her şeyin gideri var. Zerrece sonuçlarını düşünmeden her şeyi yapar ve söylerler. Bunlar gerçek korkaklardır ve şüphesiz halkın düşmanılar’ ifadesine yer verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X