Dikkat! Geçmiş bugünün dengesini bozabilir

Kurumuş çiçekler, sinema biletleri, ilan-ı aşk notları ve daha fazlası… Eski sevgiliden kalan bir kutu anı! Peki sizce, üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen, bu kutulardan neden kopamıyorsunuz?

Dikkat! Geçmiş bugünün dengesini bozabilir

Eski erkek arkadaşlarınızdan kalan eşya ve hediyeleri topladığınız kutuyu her açtığınızda, zamanda yolculuğa çıkıyorsunuz.

Bu noktada, hislerinize kulak verin. Hissettiğiniz özlem mi, öfke ya da şevkat mi?

Whitman College’dan sosyoloji profesörü ve Love Letters: Saving Romance in the Digital Age kitabının yazarı Michelle Janning; “Masum bir ilişkiden geriye kalanlar, size ne kadar yol kat ettiğinizi anımsatır” diyor.

Eski erkek arkadaşınızdan kalan eşyaların yanı sıra, okul yıllığı, arkadaşlarınızla eğlenceli fotoğraflarla nostaljik hissedebilirsiniz. Sadece ilişkiniz değil, okul yıllarınıza dair keyifli anılar da aklınızda canlanır. Durum böyle olduğunda, bu anıları çöpmüş gibi atmaktansa, yıllar boyunca saklamak istemeniz şaşırtıcı değil.

O erkek arkadaşınızın bugün sizi siz yapan özelliklerde katkısı olduğunu düşünüyorsanız, ondan kalan anıları atarken kendinizden de bir parça atıyor gibi hissedebilirsiniz. Bu çok normal. Asıl tehlike, aylar hatta yıllar geçmesine rağmen eski sevgilinizden kalan eşyalara bakarken, ağlıyor, sinirleniyor ya da pişmanlık duyuyor olmanız.

İnsanlara yaşadıkları kalp kırıklıklarını atlatmaları konusunda yardımcı olan online program Moving On’un kurucusu Carolina Castanos; “Eski eşyalara bakarken bu duyguları hissediyorsanız, bu o ilişkinin yasını tam olarak tutmadığınız anlamına gelebilir” diyor.

ayrilik-acisi-3.jpeg

İşte bu noktada, anısı olan eşyalarla vedalaşmanız gerekiyor. Sağlıksız bir ilişkiden geriye kalanları hayatınızda tutmak yerine, onlardan kurtulmak yeni bir ilişkiye de mental olarak yer açmanızı sağlayacak. Eski ilişkinizden geriye kalan bir kutu eşyanın yolunuzu tıkamasındansa, sizi daha fazla mutlu edecek biri için hayatınızda yer açmaya ne dersiniz?

Yeni Sevgiliniz, Eski Anıları Bulursa…

Sevgiliniz, hiç beklemediği bir kutu buldu. Önceki ilişkinizden kalma fotoğraflar, baş harflerinizin yazılı olduğu kolyeler ve daha fazlası içinde. Bu aranızda oluşacak güven problemini tetikleyebilir. Üstelik haksız da değil. Kutuyu saklıyorsunuz diye eski sevgilinize karşı halen bir şeyler hissettiğinizi düşünmediğinden emin olun.Siniri geçmiyorsa, en çok hangi eşyadan rahatsız olduğunu öğrenin ve ilişkinizin hayrı için o eşyalardan bin an önce kurtulun. Sonuç olarak, şu anki ilişkiniz yaşanmış ve bitmiş bir ilişkiden çok daha önemli.

recipe-for-relationship-suffering1.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X