Dikkat! Görme bozukluğuna neden oluyor

Rusya’daki Sibirya Üniversitesi’nden bilim adamları kronik stres ve gerginlik ile görme bozukluğu arasında doğrudan bir ilişki olduğunu ortaya çıkardı.

Dikkat! Görme bozukluğuna neden oluyor

Stres insanları farklı şekillerde etkiler. Bazı kişilerin kilo vermesine neden olurken, bazı kişiler stres sebebiyle kilo alır.

Ancak Rus bilim insanları stresin göz bozukluğuna da neden olduğunu ortaya çıkardı.

Rusya’daki Sibirya Üniversitesi’nden yapılan çalışmalar ve deneyler, stresin genellikle görme bozukluğu ile sonuçlandığını gösterdi.

Rus araştırmacı Alena Sidorenko, TASS haber ajansına verdiği demeçte “Kronik strese maruz kalan insanların görme yoluyla elde edilen bilgilerdeki analiz gücünün ciddi şekilde etkilendiğini keşfettik. Bu alanda yürüttüğümüz çalışmalar, kronik stresin özellikle insanlardaki görsel bilgi alma ve işleme yeteneğindeki etkileri konusunda önemli bilgiler sağladı” dedi.

40 GÖNÜLLÜ KATILDI

Aralarında profesörlerin ve öğrencilerin de bulunduğu 40 gönüllünün katıldığı çalışmalarda bilim insanları kronik stresin beynin görsel bilgiyi almaktan sorumlu merkezi ve dış uyaranlara cevap verme sistemi üzerindeki etkisini inceledi. Kontrast duyarlılık ve parlaklık seviyesindeki farklılıkları tespit etme gücüne dair yapılan çalışmalarda uzun süreli ya da yoğun çalışan kişilerde kontrast duyarlılığın zayıf olduğu ortaya çıktı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X