Dil becerilerini e-sınavla ölçecekler 

Bursa’nın da içinde yer aldığı 15 ilde Türkçe 4 dil becerisine yönelik yapılacak e-sınavla, 7. sınıf öğrencilerinin okuma, yazma, konuşma ve dinleme yeterlilikleri ölçülecek.

Dil becerilerini e-sınavla ölçecekler 

DERYA DEMİR

Öğrenciler, nisanda yapılacak sınava Uludağ İlkokulu ya da TOBB İmam Hatip Ortaokulu’nda girecek. Sınava Bursa’dan belirlenecek okullardan belli sayıda 7’nci sınıf öğrencileri katılacak. Yapılacak pilot uygulamalar ile elde edilen verileri kullanarak mevcut durum belirlenerek, anadildeki her bir beceri ile akademik başarı arasındaki ilişki incelenecek.

İzleme araştırmalarından elde edilecek geri beslemelerle anadil eğitimi güçlendirilecek. Sınavlar Bursa’nın yanı sıra; Ankara, İstanbul, Kütahya, Denizli, Aydın, Antalya, Gaziantep, Şanlıurfa, Muğla, Adıyaman, Erzurum, Trabzon, Samsun ve Konya’da gerçekleştirilecek.

“PROJENİN VERİMLİLİĞİNİ İZLEYECEĞİZ”…

Uludağ İlkokulu ya da TOBB İmam Hatip Ortaokulu’nda yapılması planlanan sınav için okulun salonunda 20 bilgisayar hazırlanıyor. Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, dört beceride yapılacak Türkçe sınavının aynı zamanda çıktılarının değerlendirilebileceğini ve de projenin verimliliğinin izleme imkanı olacağını söyledi. Bursa’da bu uygulama için salon hazırlıklarının devam ettiğini kaydeden Dülger, sınavların bakanlığın belirlediği takvimde gerçekleştirileceğini vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X