Dini eğitim kompleks inşaatı yükseliyor

Akademik seviyede din görevlisi yetiştirmeyi planlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye`nin en büyük din eğitimi kompleksini Bursa`da kuruyor.

Dini eğitim kompleks inşaatı yükseliyor
Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz’ın katkıları ile Doğanköy’de köy tüzel kişiliği ve Hazine’ye ait 150 dekarlık alana 10 farklı bina inşa edilerek dev bir külliye oluşturuluyor. Külliyede cami ve Kur’an kurslarını hayırseverler, Diyanet Akademisi ve yurdunu Diyanet İşleri Başkanlığı, spor salonu ve açık spor tesislerini Büyükşehir Belediyesi inşa edecek. Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz, geçen temmuz ayında temeli atılan külliyede 2 bin 500 metre kare alan üzerine oturan Kur’an kursu inşaatlarının hızla yükseldiğini söyledi.
 
TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI OLACAK
 
Külliye’de 65 bin metrekare kapalı alan olacağına dikkat çeken Müftü Ayvaz, “Valilik, imam hatip lisesi ihalesine hazırlanıyor. Türkiye’deki özellikli 4 imam hatipten birisi olacak okulda meslek dersleri Arapça okutulacak. Tahsisatı hazır olan bu okulun inşaatına önümüzdeki aylarda başlanacak. 15 bin metrekare alan üzerinde 300 öğrenciye hizmet verecek Diyanet Akademisi için de Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 yılı bütçesine tahsisat koydu. Hayırseverlerin katkıları ile şu anda 18 bin metrekarelik kapalı alan inşaatı süren ve 15 milyon liraya mal olacak kurslar 6’şar katlı inşa edilecek. 250’şer talebenin kalacağı kız ve erkek öğrenci yurdunun inşaatında 3. katın betonlarını atıyoruz. Cami ve kursların inşaatı için hayırseverlerimizi bir kamyon beton veya birkaç ton demir almaya davet ediyoruz. Bizim bütçemiz sınırlı diye bakmasınlar, dernek yönetimi ile temas edip yeri görebilirler. Küçük büyük demeden katkı koyabilirler. Bu külliye Bursa’nın ve Türkiye’nin yüz akı olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X