Dini liderden ABD’ye rest

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’i de içeren Tahran’a yönelik yeni yaptırım kararnamesini imzalamasına Hamaney’den yanıt geldi. 

Dini liderden ABD’ye rest

Hamaney Amerikan yönetiminin müzakere teklifinin bir aldatmaca olduğunu savunurken ABD’nin yaptırım ve “hakaret”leri karşısında ülkesinin geri adım atmayacağını bildirdi. Ali Hamaney kendi resmi web sitesinde yaptığı açıklamada “zalim Amerikan yaptırımları ve hakaretleri” karşısında ülkesinin geri adım atmayacağını belirterek “(Amerikan) hükümetinin en hırçın ve tehlikeli yetkilisi İran’ı suçluyor ve hakaret ediyor. İran halkı bu hakaretler karşısında pes etmeyecek ve geri adım atmayacak” şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de İran resmi haber ajansı IRIB’in haberine göre “Bugün Amerikalılara seçtikleri yolun yanlış yol olduğunu söylüyorum.” dedi.

Tahran yönetimi, 2015 yılında imzalanan uluslararası nükleer anlaşmadan ABD’nin tek taraflı çekilmesinin ardından bu hafta, anlaşmadaki maddelerden biri olan zenginleştirilmiş uranyum üretimi ile ilgili kısmına uymayacağını açıkladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X