Diş doktoruna taciz cezası!

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, dişlerini tedavi ettiği kız çocuğuna fiziksel temasta bulunan diş doktoruna “çocuğun cinsel istismarı” suçundan verilen hapis cezasını onadı.

Diş doktoruna taciz cezası!

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, dişlerini  tedavi ettiği kız çocuğuna fiziksel temasta bulunan diş doktoruna “çocuğun cinsel  istismarı” suçundan verilen hapis cezasını onadı. Daire, kızı tedavi ettiği  sırada yanında bekleyen arkadaşının beline sarılarak “Senin dişlerini de çekeyim,  çürükler var” deyip tacizde bulunmasıyla ilgili verilen cezayı ise eylemin sağlık  hizmeti verildiği sırada yapılmadığı gerekçesiyle fazla bularak bozdu. 

 

FİZİKSEL TEMAS İDDİASI

 

İddiaya göre, Kütahya’da yurtta kalan G.K. ve K.T. isimli 18 yaşından  küçük kızlar, diş tedavisi için doktora gitti. Doktor M.E.G, ilk olarak tedavi ettiği G.K’yı fiziksel temasta  bulunarak koltuğa oturttu. Olay nedeniyle gerilen G.K’ya “Neden gülmüyorsun”  diyen doktor, yine fiziksel temasta bulunarak kızı “güldürmeye” çalıştı. 

 

BIRAK RESMİYETİ ‘SİZ’ DEME ARTIK

 

Doktor, G.K’nın tedavisi sırasında arkadaşı K.T’nin beline sarılarak,  “Senin dişlerini de çekeyim, çürükler var” deyip kızı kendine doğru çekti. 

 

Daha sonra K.T’nin de diş tedavisini yapan doktor, G.K’nın telefonunu  aldı. Sonraki bir tarihte G.K’yı cep telefonundan arayan doktor, kızın neden  aradığını sorması üzerine “Öylesine canım hatırını soracaktım. İyi misin, dolgundan memnun musun, diye soracaktım” karşılığını verdi. Doktor daha sonra  kıza, “Yoruldum, bırak resmiyeti, siz deme artık, yorucu bir gün daha bitti”  şeklinde mesaj attı. Olaylar nedeniyle mağdureler yaşadıklarını okul yönetimine  anlattı. 

 

HAPİS CEZASI ÇIKTI

  

Doktor M.E.G, hakkında açılan davayı görüşen Kütahya 2. Asliye Ceza  Mahkemesi, sanığı Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “çocukların cinsel istismarı” suçunu  düzenleyen 103. maddesi uyarınca, her iki mağdureye yönelik eylemlerini ayrı  değerlendirerek 3’er yıldan toplam 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

 

Mahkeme, suçun sağlık hizmeti verilen kişiye karşı işlenmesi nedeniyle  cezayı yarı oranında artırarak 9 yıl hapis cezası olarak belirledi. Ceza, iyi hal  indiriminin ardından 7 yıl 6 ay oldu. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 14. Ceza Dairesinin  gündemine geldi. Daire, sanığın suçunu mağdure G.K, yönünden onadı. 

 

Diğer mağdure H.T’ye yönelik eylemin sağlık hizmeti verildiği sırada  yapılmadığına hükmeden daire, bu kişi yönünden, cezanın yarı oranında  artırılmasını ise isabetsiz bularak mahkumiyet hükmünü bozdu. 

 

Bozma kararı nedeniyle yerel mahkeme dosyayı yeniden görüşecek. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X