Dışişleri: ABD tarafsızlığını yitirdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Washington Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Temsilciliği’nin kapatılması kararının ABD’nin Ortadoğu barış sürecinde tarafsızlığını yitirdiğinin göstergesi olduğunu bildirdi.

Dışişleri: ABD tarafsızlığını yitirdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Washington’da yerleşik FKÖ Temsilciliği’nin kapatılması kararına ilişkin soruya yazılı cevap verdi.
Aksoy, ABD’nin bu kararına ilişkin, “Washington’da yerleşik Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Temsilciliği’nin kapatılması kararı endişe vericidir ve ABD’nin Ortadoğu barış sürecinde tarafsız konumunu yitirdiğinin bir başka göstergesidir” değerlendirmesinde bulundu.

‘TÜRKİYE FİLİSTİN HALKININ YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEKTİR’

Bu kararın iki devletli çözüm vizyonunun tahrip edilmesi yönündeki teşebbüsleri cesaretlendirmekten başka bir amaca hizmet etmeyeceğini belirten Aksoy, “Türkiye, haklı davasında Filistin halkının yanında yer almaya ve Filistin meselesine adil ve kalıcı bir çözüm bulunması yönündeki uluslararası çabaları desteklemeye devam edecektir” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, yazılı açıklamasında, FKÖ’nün Washington’daki ofisini kapatma kararı aldıklarını duyurmuştu. Nauert açıklamada, “Yönetim, Kongrenin kaygıları bağlamında, şu anda Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Washington ofisini kapatma kararı aldı” ifadesine yer vermişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X