Dışişleri Bakanlığı’ndan Trump’a ek vergi tepkisi

Dışişleri: ABD’nin ek vergi kararını, devlet ciddiyetiyle bağdaştırmak mümkün değil.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Trump’a ek vergi tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’nin ABD’ye gerçekleştirdiği alüminyum ve çelik ihracatına ek vergi uygulamasına ilişkin attığı tweet hakkındaki soruya yazılı cevap verdi. Trump’ın, Dünya Ticaret Örgütü kurallarını hiçe sayarak, Türkiye’nin çelik ve alüminyum ihracatına ek vergi uygulama kararını devlet ciddiyetiyle bağdaştırmanın mümkün olmadığını belirten Aksoy, “ABD, bu tür yaptırım ve baskılarla işbirliği yönünde hiçbir sonuç elde edemeyeceğini, yalnızca çetin sınamalardan geçerek kazanılan müttefiklik ilişkimize zarar vereceğini bilmelidir” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’ye karşı atılan tüm adımlara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli karşılık verileceğini vurgulayan Aksoy, Türkiye’nin her zaman sorunların diplomasi, diyalog, iyi niyet ve karşılıklı anlayışla çözülmesinden yana olduğunu açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X