Diyabetli ailelerden çağrı: ‘Sensörleri devlet ödesin’

Bursa Tip 1 Diyabetliler Derneği, 14 Kasım Dünya Diyabetliler günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Diyabetli ailelerden çağrı: ‘Sensörleri devlet ödesin’

DERYA DEMİR PINAR

Bursa Tip 1 Diyabetliler Derneği, 14 Kasım Dünya Diyabetliler günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Yadigar Aydın, amaçlarının diyabetli çocukların farkındalığını arttırmak olduğunu söyledi. 

Hastalık hakkında bilgi veren dernek üyelerinden Doç. Dr. Erdal Eren de, “Diyabet Tip1 ve Tip2 olarak ikiye ayrılıyor. Tip1 çocuklarda bulunan önlemez ve önceden belirlenemez bir hastalıktır. Ailelerin en büyük sıkıntılarından birisi kullandıkları insülin pompası, sensör gibi aletlerin devlet tarafından karışlanmaması. Bu aletlerin fiyatı aylık bin lirayı buluyor” dedi.

Üyelerden Murat Bayizit de, “Türkiye’de 22 bin civarında diyabetli çocuk bulunuyor. Bursa’da da bu sayı fazla. Sağlık Bakanlığı’ndan bu hastalarımızın şeker ölçümlerini yapabilmeleri için sensörleri ödeme sistemine almalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X