Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ’Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Kampanyası’ Edirne’de Başlatıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü ’2015 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’ tanıtım standı, Edir…

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ’Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Kampanyası’ Edirne’de Başlatıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü ’2015 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’ tanıtım standı, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm’ün katılımıyla Saraçlar Caddesi’nde açıldı. Açılışta konuşan Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Kurban Bayramı’nın en önemli özelliğinin yardımlaşmaya vesile olması olduğuna dikkat çekti. Bunun da kurban etlerinin kesilerek ihtiyacı olanlara ulaştırılmaya çalışılması yoluyla olduğunu belirten Müftü Üzüm, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, bu vesile ile 90 ülkede Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen geçen yıl büyük bir çalışma başlattı. Bu çalışmalarda 150 bine yakın kurban bizim vatandaşlarımızın bağışlarıyla 90 ülkeye dağıtıldı. Bu seneki hedefimiz en az 200 bin kurbanı Türkiye’den bu ülkelere göndermektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bizim yanımızdadır diye bu manevi desteği vermek üzere kurban etlerini 90 ülkeye başkanlığımız ulaştıracaktır. Edirne’den de bir müftü yardımcımız, bu yıl Fildişi’nde kurban kesmek ve yerlerine ulaştırmak üzere gitti. Bu arkadaşlarımız gönüllü olarak hiçbir ücret almadan orada görevlerini yerine getiriyorlar” dedi. Vatandaşların, komşu, akraba, yakınlarını kampanyaya katılmaya davet etmesini isteyen Müftü Üzüm, “Gücünüz varsa bir tane de vekaletle kurbanı bu heyete verin ve bunlar 7 kıtada mahrum kalan o insanlara taşısınlar. Bunu yaparken kendi ülkemizde misafir olarak bulunan çadır kentlerde ve çadır kentlerin dışında yaşayan kardeşlerimizi unutmayacağız. Bunu yaparken hiçbir din ayrımı, dil ayrımı, inanç ayrımı yapmıyoruz. Çünkü dinimiz, inancımız bize bunu emrediyor. Bu mali ibadetleri yerine getirirken biz sadece fakirliği, miskinliği dikkate almak durumundayız. Türkiye Diyanet Vakfı, evrensel bir iyilik hareketidir. Milletimizin hayır eylediği 7 kıtaya ve insanlığa taşıyan bir iyilik hareketidir. Kurban Bayramı’nda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 90 ülke ve 456 bölgede, Türkiye’de ise 188 farklı merkezde ’Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’ gerçekleştirilecek. Hedef ise 200 bin hisse kurbanını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak” şeklinde konuştu. Türkiye Diyanet Vakfı vekalet yoluyla yurt içi kurban bedelini 625 TL yurt dışı kurban bedeli ise 450 TL olarak belirledi. www.diyanetvakfi.org.tr ve kurban.diyanetvakfi.orc.tr adreslerinden online olarak bağış yapabilecek. Ayrıca il ve ilçe müftülükleri cami görevlileri, PTT şubeleri aracılığıyla da vatandaşlar kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X