Diyarbakır’da 17 kişi tutuklandı

Terör örgütü IŞİD’in Kobani’ye saldırıları bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Börü ve arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 4’ü çocuk 17 kişi, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır’da 17 kişi tutuklandı

Diyarbakır’da Kurban Bayramı’nda bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken saldırıya uğrayan Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş’in öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişi, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

 

Sorgusu tamamlanan çocuklar M.D, A.K, Y.U ve M.İ, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince Diyarbakır D Tipi Cezaevine gönderildi.

 

Mahkeme, sanıklar H.A, R.B, A.G, C.Y, A.T, H.U, Ü.D, B.D, A.K, A.T, R.Ö, M.K ve M.Ş.Y’nin “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma”, “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.

 

Diyarbakır’da 6-7 Ekim’de meydana gelen olaylarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 5’i çocuk 25 kişi tutuklandı, 10 şüpheli serbest bırakıldı.

 

Olaylara karıştıkları tespit edilen 10 kişinin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X