Doğa sporlarına 15 bin ziyaretçi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bursa Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günleri’ni üç günde 15 bir kişi ziyaret etti.

Doğa sporlarına 15 bin ziyaretçi

Doğanın tüm renklerini içinde barındıran zenginlikleri ile doğa sporlarına elverişli mekanlar ve imkanlarla dolu Bursa’mızı ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak, doğa sporlarını ve doğa turizmini insanlara anlatmak ve sevdirmek amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Bursa Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günleri” ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlik kapsamında dağcılık, bisiklet, kano, yelken, izcilik, kayak/snowboard, hava sporları, atçılık, mağaracılık, motorsporları, oryantiring, dalış, off-road,kamp-karavan ve spor tırmanış gibi doğa sporları branşlarında faaliyet gösteren 58 kulüp, dernek ve doğa turizmi alanında çalışan kurumlar stant açtı. Tırmanma duvarı, maket uçak yapımı, slackline, badminton, arama kurtarma köpeklerinin gösterileri, bisiklet yarışı ve bisiklet gösterileri, simülasyon, drone gösterileri gibi etkinliklerin yanında ünlüler ile söyleşiler ve sergiler yapıldı.

 

Program yapımcısı Güven İslamoğlu, Serdar Kılıç, milli sporcumuz ve Balkan Dağ Tırmanışı Şampiyonu Yasemin Zengin, Profesyonel Dağcı ve Tırmanışçı Tunç Fındık, Türkiye’nin ilk görme engelli dağcısı ve ilk görme engelli milli atleti Necdet Turan, bisikleti ile dünyayı gezen Soner Sarıhan ve ailesi, Rotasız Seyyah Mehmet Genç ve milli bisikletçi Ahmet Örken’in söyleşileri izleyiciden yoğun ilgi gördü.

‘Doğa seni çağırıyor’ sloganıyla yola çıkan etkinliğin ana temasını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2.Bölge Müdürlüğü-Bursa Şube Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan “Gök Sığırkuyruğu” oluşturdu. Sadece Bursa’nın Gürsu ilçesinde yetişen ve nesli tükenmekte olan yerel endemik bitkisi Gök Sığırkuyruğu konusunda tanıtım yapılarak, farkındalık oluşturuldu. Üç gün süren etkinliği 15 bin kişi ziyaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X