Doğal gaz ithalatı arttı

Türkiye’nin doğal gaz ithalatı ağustosta, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 3,7 artarak 3 milyar 148 milyon metreküpe yükseldi.

Doğal gaz ithalatı arttı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) ağustos ayına ilişkin ‘Doğalgaz Piyasası Sektör Raporu’na göre, geçen yılın ağustos ayında 3 milyar 35 milyon metreküp doğal gaz ithal edilirken, bu yılın aynı ayında ithalat yüzde 3,7 artışla 3 milyar 148 milyon metreküpe çıktı. Toplam ithalatın 2 milyar 347 milyon metreküpü boru hatlarıyla, 801 milyon metreküpü de sıvılaştırılmış doğal gaz tesisleri aracılığıyla gerçekleştirildi. Ağustosta en fazla doğal gaz 1 milyar 451 milyon metreküple Rusya’dan alındı. Bu ülkeyi, 735 milyon metreküple Azerbaycan ve 353 milyon metreküple Cezayir izledi. İthalatın kalan kısmı Katar ve İran’dan yapıldı. Söz konusu ayda doğal gaz ihracatı yapılan tek ülke 63,36 milyon metreküple Yunanistan oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X