Doğu Garajı kalkıyor

Kestel, Gürsu, Yenişehir ve İnegöl minibüslerinin 1996 yılından bu yana kullandığı Doğu Garajı, UKOME kararı ile kapatılıyor.

Doğu Garajı kalkıyor
SEYİT GÜNDOĞAN
 
Kestel, Gürsu, İnegöl ve Yenişehir minibüsleri için 1996 yılında oluşturulan Doğu Garajı kaldırılıyor. Büyükşehir Belediyesi, Bursaray’ın Kestel ve Gürsu istasyonlarının yanına aktarma istasyonları oluşturacak.
 
Geçtiğimiz günlerde toplanan UKOME’den, ‘Ankara Yolu’nda hafif raylı sistemin 6 ve 7 No’lu istasyonları yanında oluşturulacak olan aktarma noktaları faaliyete geçtikten sonra Doğu Garajı’nın kaldırılmasının değerlendirilmesine” yönelik karar çıktı. Bu kararın ardından Büyükşehir Belediyesi aktarma istasyonları için kamulaştırma çalışmalarına başladı.
 
Kamulaştırmalar tamamlanıp alanlar oluşturulduktan sonra, Doğu’dan gelen minibüsler Kestel ve Gürsu istasyonlarının aktarma alanlarında kalacak ve şehir merkezine sokulmayacak. Böylelikle minibüslerin Gökdere’ye kadar Bursaray’la paralel çalışmalarının da önüne geçilmiş olacak. İnegöl, Yenişehir, Barakfakih gibi diğer ilçe minibüs ve otobüslerinin ise yolcularını Kestel ve Gürsu istasyondan hangisine bırakacağına henüz karar verilmedi.
 
PARK OLACAK…
 
Kamulaştırma işlemleri bittikten ve doğudan gelen toplu taşıma araçlarının bu alanlarda kalmasıyla ilgili karar alındıktan sonra doğu garajı kaldırılacak. Henüz daha kamulaştırma aşamasında olunduğu için Doğu Garajı’nın kalkması ancak 2015 yılı içinde olabilecek. Doğu Garajı’nın bulunduğu yerin ise planda park alanı olduğu öğrenilirken,Doğu Garajı’ndan minibüsler boşaltıldıktan sonra bu alan Zafer Parkı içine alınacak.
 
MİNİBÜSÇÜLERDEN TEPKİ…
 
Karara tepki gösteren Gürsu Minibüsçüler Odası Başkanı Recep Kaya, Kestel ve Gürsu hatlarında 150 minibüsün çalıştığını belirterek, Doğu Garajı’nın kaldırılması durumunda çok sayıda şoförün işsiz kalacağını söyledi. Kaya, Büyükşehir Belediyesi’ne kendilerine yine o bölgede yer gösterilmesi için başvurduklarını ancak geri dönüş alamadıklarını kaydederek, gösterilecek yeri satın almaya hazır olduklarını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X