Doktora öğrencilerine 4 bin 500 TL burs

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ‘Sanayi Doktora Programı’nda yeni çağrının açıldığını ve kabul edilen öğrencilere 4 bin 500 lira burs verileceğini söyledi.

Doktora öğrencilerine 4 bin 500 TL burs

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, üniversite-sanayi iş birliğinde daha güçlü bir dönemin adımları atılıyor. Sanayide nitelikli insan kaynağını artırmak için geçen yıl hayata geçirilen Sanayi Doktora Programı’nın yeni çağrısı açıldı.

 Bu kapsamda, programa kabul edilen doktora öğrencilerine aylık 4 bin 500 lira burs verilecek. Bursiyerlerin doktora sonrası maaşları ise brüt asgari ücretin iki katından az yani bu yıl itibarıyla 5 bin 116 liranın altında olmayacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı açıklamada, programı ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ vizyonunun önemli bileşenlerinden biri olarak uyguladıklarını belirtti. 2023 hedefleri doğrultusunda yetişmiş akademik kadroları sanayiye entegre etmek istediklerine dikkati çeken Varank, ‘’Doktora öğrencilerimiz, eğitimleri boyunca teorik bilgiyi pratik alanda uygulama şansına kavuşacaklar. Mezuniyet sonrasındaysa sunduğumuz istihdam garantisi sayesinde çalıştıkları alanda hiç ara vermeksizin katma değer üretme şansına sahip olacaklar” dedi. Bu yılın başvuruları 13 Aralık’a kadar yapılabilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X