Doktorlara göre FaceApp yetersiz

Yaşlılık hastalıkları uzmanı Dr. Valeriy Novoselov, FaceApp uygulamasında kullanılan verilerin, bir insanın yaşlı halini belirlemek için yetersiz olduğunu söyledi.

Doktorlara göre FaceApp yetersiz

Rus Wireless Lab tarafından geliştirilen cep telefonu uygulaması FaceApp, fotoğrafları “yaşlandırma” veya “gençleştirme” ve ayrıca cinsiyeti değiştirme, yeni saç tarzını, makyaj ve dövme deneme fırsatını veriyor. Rusya’da yayın yapan Zvezda televizyonuna konuşan yaşlılık hastalıkları uzmanı Dr. Valeriy Novoselov, insanın görünüşünü birçok faktörün etkilediğini belirtti. Novoselov, aralarından en önemli faktörlerin yaşam tarzı, duygusal hal ve genetiğin olduğunu kaydetti. Doktor, kötü alışkanlıkları olmayan bir kişinin, alkol veya sigara tüketen yaşıtına göre yaşlılıkta çok daha iyi görüneceğinin altını çizerek, ”Bu yüzden bu uygulama, yüzde yüz değil, en fazla yüzde 33 oranında gerçeğe uyuyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X