Dolandırıcılık için öğrencileri kullandı

Bursa’da kendilerini kamu görevlileri olarak tanıtan 3 kişi üniversite öğrencilerini kullanarak 2 kişiden 21 bin 500 lira dolandırdı.

Dolandırıcılık için öğrencileri kullandı
Edinilen bilgiye göre, B.Y. (40), O.A. (30) ile R.S. (20) merkez Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’ndeki bir kafeye gitti. Uludağ Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği bölümü okuyan ve kafede çalışan M.K. (21), İ.S. (18) ve A.Y.K. (19) ile tanışan 3 kişi, öğrencilere, “Banka hesaplarımızda sıkıntı var. Bir arkadaşımızdan para gelecek ve biz çekemiyoruz. Sizin hesabı kullanarak para çekebilir miyiz” dedi. Bunun üzerine dolandırıcılara inanan üniversite öğrencileri banka hesaplarını tanımadıkları şahıslara verdi.
 
SAHTE BAŞKOMİSER 21 BİN 500 LİRA DOLANDIRDI

Üniversite öğrencilerinin hesaplarını aldıktan sonra Afyon ve Sivas’ta ikamet eden 2 kişiyi telefonla arayan dolandırıcılar, şahıslara, “Hesabınız terör örgütü tarafından ele geçirildi. Sizin hesaplarınızı ele geçiren kişilere operasyon yapacağız. Paralarınızı vereceğimiz hesaba yatırın” dedi.

Bunun üzerine paniğe kapılan 2 kişi dolandırıcıların verdiği hesaba parayı yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan 2 kişi polise giderek şikayetçi oldu. Yapılan çalışmalarda paranın Bursa’da çekildiği ortaya çıktı. Afyon ve Sivas polisi dolandırıcıları yakalamak için Bursa Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ile irtibata geçti. Paranın merkez Osmangazi ilçesindeki bir postaneden çekildiğini tespit eden ekipler, kamera görüntülerini inceleyerek şüphelileri tespit etti. Yapılan operasyonda üniversite öğrencileri M.K., İ.S., A.Y.K. ile kafe sahibi M.B. ve O.A., R.S. gözaltına alındı. Polis, diğer şüpheli B.Y.’yi bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 kişiden O.A. ile R.S. tutuklandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X