Dolarda sert dalga devam ediyor

Dolar/TL, önceki günkü sert düşüşün ardından yönünü yukarı çevirdi.

Dolarda sert dalga devam ediyor

TL benzer para birimlerinden negatif ayrışırken, kur 23 Ekim’den bu yana ilk kez gün içinde 5,85 seviyesini gördü. Dolar akşam saatlerinde 5,80’den alıcı buldu.

Dolar/TL bu hafta 22 Mart’tan beri ilk kez 5,82’nin üzerini test ettikten sonra beklentilerden iyi gelen Çin verileri ve Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik kötümser beklentilerin nispeten azalması ve Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlamasının da desteğiyle 5,71’e kadar gerilemişti.

Ancak kur bu seviyelerde kalıcı olamadı ve dün sabah itibarıyla yeniden 5,85’e kadar yükseldi. Dolar/TL bu seviyeyi 23 Ekim’den beri gün içinde ilk kez gördü. Bursa serbest piyasada dolar günü 5,80’den, Euro 6,45’ten kapattı.

FT’NİN HABERİ ETKİLİ OLDU

Bankacılar TL’deki değer kazancının kalıcı olamamasını, seçim sürecine ilişkin belirsizliğin, AK Parti’nin İstanbul seçimlerinin iptali başvurusu nedeniyle tam olarak netleşmemesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerine yönelik endişelere bağladılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sert tepki gösterdiği rezervlerle ilgili haber, Financial Times’ta yer aldı.

Haberde, TCMB’nin net döviz rezervinin, 25 Mart’tan bu yana kısa vadeli borçlanma veya swap kullanımında olağan dışı bir artışla yükseldiği yazıldı. Haberde FT’nin konuyla ilgili sorusuna yönelik TCMB’nin, ”Swap kullanımı banka rezervlerine etki yaratmış olabilir ancak muhasebeleştirme yöntemin tam olarak uluslararası normlarla uyumlu şekilde gerçekleştirildi” şeklindeki cevabı yer aldı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X