Dolarda yeni zirve

Dolar-Euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada dolar yeni haftaya 4,56’yı aşarak yeni rekorla başladı, Euro ise 5,35’i aşarak rekor tazeledi.

Dolarda yeni zirve

Dolardaki küresel güçlenme eğiliminin gelişmekte olan ülke para birimlerini baskılaması nedeniyle dolar ve Euro yeni haftaya rekorla başladı. 

Bu sabah bankalararası piyasada dolar/TL 4,5693’e çıkarak tüm zamanların en yükseğini gördü.

Euro/TL de 5,3513 ile rekorunu yeniledi.

Saat 9.45 itibairyle ise dolar/TL kuru 4,5485, Euro/TL ise 5,3385 TL’den işlem görüyor.

DOLAR ULUSLARARASI PİYASADA 5 AYIN ZİRVESİNDE

ABD Merkez Bankası’nın bu yıl iki kez daha faiz artırımına gidebileceği beklentisi dolarda güçlü bir değerlenme eğilimi yaratırken bu eğilim gelişmekte olan ülke para birimlerini baskı altında bırakıyor.

Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen dolar endeksi 93.860’a ulaşarak beş ayın yeni zirvesini gördü.

MERKEZ’İN OLASI ADIMLARI BEKLENİYOR

Gelişmekte olan ülkelere yönelik bu denli satış baskısı yanında Türkiye piyasaları da negatif ayrışıyor. Bankacılar Merkez Bankası’nın olası adımlarını bekliyor. 

Merkez Bankası’ndan yapılan son açıklamada, “Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır” denilmişti.

Piyasalar ayrıca Fed’in çarşamba günü açıklayacağı son toplantı tutanaklarını takip edecek. Tutanaklarda Fed’in faiz artış sürecine ilişkin ipuçları izlenecek. 

Geçen haftanın son işlem gününe günlük yüzde 0.16 artışla 102 bin 33 puandan başlayan Borsa İstanbul Endeksi de (BİST100) haftayı, günlük yüzde 0.53 artışla 102 bin 410 puandan kapattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X