Doludan zarar gören zeytin üreticisi zorda

Orhangazi’ye bağlı Gemiç, Gürle, Yenigürle ve Akharem Mahallelerinde geçtiğimiz günlerde yaşanan dolu yağışının zararı ortaya çıkmaya başladı.

Doludan zarar gören zeytin üreticisi zorda

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Ziraat Odası Ziraat Mühendisi İsmail Menekşe, haziran ayının son günlerinde yaşanan 15-20 dakikalık dolu yağışının İznik Gölü’nün güney kıyısında ve Gemlik yönündeki dört köyde ciddi zararlar verdiğini söyledi. İsmail Menekşe, Gemiç ve Gürle Mahallelerinde yüzde 60, Yenigürle Mahallesi’nde yüzde 40 ve Akharem Mahallesi’nde ise yüzde 15 zarar kayda geçirildiğini belirtti. 

Dolu yağışının belirtilen mahallelerde lokal olarak görüldüğünü ifade eden Menekşe, yüzde 30’un üzerinde zarar gören üreticilerin Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne başvurmaları halinde Tarım Kredi Kooperatifi ile bankaya olan borçlarının ertelenebileceğini kaydetti. 

Gemiç Mahallesi Muhtarı Dinçer Dimrit, yetkililerin rapor hazırladıklarını söyledi. Dimrit, bazı zeytinliklerden bu sezon ürün almanın mümkün olmadığını belirtirken, Gürle  Mahallesi Muhtarı Mehmet Uzun da, mahallelerindeki zeytinliklerde dolu zararının büyük olduğunu kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X