‘Domatese verilen fiyatların arttırılmasını bekliyoruz’

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, firmalardan domateste taahhüt fiyatlarının arttırılmasını beklediklerini kaydetti.

‘Domatese verilen fiyatların arttırılmasını bekliyoruz’

AYHAN FİDAN

Ocak ayında verilen taahhüt fiyatlarının bugün çiftçinin giderlerini karşılayamadığını belirten Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, ilaç ve gübre fiyatlarında artışlar yaşandığını ifade ederek, “Ocak ayında taahhüt verildiğinde dolar 3,74’tü. Şimdi ise dolar 4,78 oldu. Euro 4,66 idi, şimdi ise 5,56 oldu.

Fabrikalardan çiftçiler olarak taahhüt fiyatlarını yükseltmelerini istiyoruz. Fabrikaların ocak ayında verdiği taahhüt fiyatlarına bakıldığında ve bunu masraflarla kıyasladığımızda fiyat aşağı seviyelerde kaldı. Domatesin ocak ayında verilen taahhüt fiyatları 32,5-35 kuruş arası idi. Bugüne bakıldığında ise bu fiyatın en az 40-45 kuruş arasında olması gerekiyor” dedi. 

Mazot ve ilaca gelen zamların, domatese verilen taahhüt fiyatlarıyla kıyaslandığında ve verim düşüklüğünden dolayı çiftçiyi mağdur ettiğini kaydeden Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, “Fabrikaların, bizim söylediklerimize doğru bir bakışla bakacağına inanıyorum. Fabrikaların çiftçilerimizin yanında olacağına ve talep ettiğimiz fiyatları vereceğine inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Çiftçinin paraya en fazla ihtiyaç duyduğu yaz döneminde bulunulduğunu ifade eden Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ayrıca, desteklemelerin de acilen hesaplarına yatmasını istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X