Donanmada uyuşturucu skandalı

Kuzey Denizi ve Kuzey Kutup Dairesi bölgesinde Rusya donanmasına ait denizaltıları izlemekle görevlendirilen İngiliz HMS Talent nükleer denizaltısının mürettebatından 7 kişinin kokain kullandığının tespit edildiği bildirildi. 

Donanmada uyuşturucu skandalı

120 mürettebatın bulunduğu denizaltıda 7 kişi üzerinde yapılan uyuşturucu testi pozitif çıktı. Kokain kullandığı tespit edilen bu kişiler nedeniyle denizaltı mürettebatı, kendilerine verilen Rusya denizaltılarını Kuzey Denizi ve Kuzey Kutup Dairesi bölgesinde izlemek gibi ‘hassas bir göreve’ başlayamadı.

Denizaltının görev için cuma günü Devonport Üssü’nden ayrılması gerekiyordu, ancak hala Plymouth Üssü’nde bekletildiği bildirildi. Denizaltının Devonport Donanma Üssü’nde demirledikten sonra mürettebatın bir uyuşturucu partisine katıldığı, göreve hazırlanacakları denizaltıya binmeden önce de zorunlu testten geçtikleri ve sonucun ardından askeri polise teslim edilmeleri talimatı verildiği belirtildi.

Daily Mail gazetesine konuşan bir donanma kaynağı olayı ‘üst rütbeli subaylar için büyük bir utanç’ olarak nitelerken, “Denizcilerin denizdeki çok ustalık gerektiren ve çok hassas görevleri yerine getirmeleri için eğitilmeleri yıllar alıyor ve donanma bir gecelik aptallık yüzünden 7 kişiyi kaybetti” dedi.

Diğer yandan İngiltere Savunma Bakanlığı’nın uyuşturucuya karşı ‘sıfır toleranslı’ olduğu ve uyuşturucu kullanan ve yakalanan her askeri personelin görevden atılacağı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X