Donmaktan kurtarılan hamile kadın o anları anlattı

Bursa’da kar sebebiyle mahsur kaldığı yörük çadırından1.5 yaşındaki oğlu ile birlikte donmak üzereyken kurtarılan hamile kadın, o anları anlattı.

Donmaktan kurtarılan hamile kadın o anları anlattı

Alarma geçen ekiplerin nefes kesen operasyonuyla kurtarılan genç kadın, tüm umutlarının tükendiği anda karşısında kurtarma ekiplerini görünce şoke olduğunu söyledi. 

Gemlik’te hayvancılık yaptıkları için dağda 1.5 yaşındaki oğlu ile birlikte kaldığı Yörük çadırında donmak üzereyken ekiplerin nefes kesen operasyonuyla bulunarak, kurtarılan 25 yaşındaki Ayten Yurt, Gemlik Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 4 metreyi bulan kar yığınlarına bata çıka ve birbirlerine halatla bağlanarak çadıra ulaşan AFAD ve UMKE ekipleri, termal battaniyelere sardıkları genç kadını kızaklarla çekerek paletli ambulansa kadar taşıdı. Genç kadın, helikopterin de katıldığı nefes kesen kurtarma operasyonu ile hastaneye ulaştırıldı. Genç annenin karnındaki bebeğinin de sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Beyaz kabusu yaşayan genç anne, o anları anlattı. Çadırda ki gün boyunca rehin kaldıklarını ifade eden Yurt, “O anlarımda artık hiçbir şey hissetmedim. Bebeğim öldü zannettim. Ekipler gelip beni kurtardı. O süreç benim için çok zorlu geçti. Bebeğimin durumu da ben de iyiyim. Beni kurtaran tüm ekiplere teşekkür ederim. Ekiplerden umudumu kesmiştim. Kurtarılmayacağımı zannediyordum. Onları karşımda görünce şok şaşırdım. Şok oldum. 1.5 gün toplam 30 saat bekledim. Ekipler gelip beni kızağa bindirdiğinde ise şoktaydım. Bebeğimin sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenince çok sevindim. Kız olursa Mervenur, erkek olursa düşünmüyorum. Beni kurtaran herkese jandarma polis tüm ekiplere teşekkür ederim” dedi.

Tedavisinin tamamlanmasının ardından donmak üzere olduğu çadıra geri döneceğini kaydeden Yurt, “Orada yaşamaya devam edeceğim. Elektrik su istemiyorum çünkü gelmesi mümkün değil. Ben buradaki hemşire ve doktorlara da teşekkür ederim. Onlar sayesinde iyiyiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X