DOSAB Termik Santrali’ne Hayır Platformu’ndan kar altında eylem!

Bursa’da, DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu üyeleri, yoğun kar yağışına rağmen eylem yaptı.

DOSAB Termik Santrali’ne Hayır Platformu’ndan kar altında eylem!

Osmangazi metro istasyonu önünde toplanan DOSAB Termik Santralini Hayır Platformu üyeleri, yaptıkları basın açıklamasında, Bursa’nın, Dünya Sağlık Örgütü’nün sınır değerlerinin 17 kat üzerinde, hava kirliliği açısından ise PM10 seviyesi 746 ug/m3 ile Türkiye’de en kötü il olduğunu iddia etti. 

Bursa ovasının tam ortasına kurulmak istenen DOSAB Termik Santrali’nin hava kirliliğine, hastalıklara ve erken ölümlere sebebiyet vereceğini ileri süren Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ertuğrul Aksoy, “Kanunların, yönetmeliklerin, planların uygulanmasından sorumlu, kamu adına görev yapması gereken kurum ve kuruluşlar sadece verilen emirleri uyguluyor. Seyirci kalmayan, sorumlu olduğu halkın sağlığı adına karar verenler ise, işinden, yerinden uzaklaştırılarak istifaya zorlanıyor veya mecburi izne çıkarılıyor. DOSAB Termik Santrali’nin kurulmasına tepki veren Bursa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek istifa etmeye zorlanıyor. Bizler bu durumu şiddetle kınıyor, DOSAB Termik Santrali’nin kurulmasına karşı çıkan Özbek’in yanında olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyor, Bursa valisini bu tutumundan dolayı istifaya davet ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X