Dr. Ayten Bozkaya Hastanesi ek binaya kavuşuyor

Osmangazi Belediyesi, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ek bina yapılması için, kendi mülkiyetindeki araziyi Sağlık Bakanlığı’na devretti.

Dr. Ayten Bozkaya Hastanesi ek binaya kavuşuyor

Protokole Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir ile Başkan Mustafa Dündar imza attı. 

Arazinin devri için Ankara’ya giden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret etti. Yapılan görüşmenin ardından hastanenin hemen yanında yer alan Osmangazi Belediyesi’ne ait arazinin, Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar arasında imzalanan protokol ile belediyeye ait arazinin yanı sıra Maliye Hazinesi’ne ait arazinin de eklenmesiyle birlikte elde edilecek yaklaşık 8 bin metrekarelik alana bakanlık tarafından ek hastane binası inşa edilecek.

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Okul, hastane, park ve spor alanı gibi tesislerin yapılması için gerekli arazi teminine önem verdiklerine dikkatk çeken Başkan Dündar, “ Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi, ülkemizin özel hastanelerinden bir tanesi. Yanına ek bina inşa edilmesi için önceki yıllarda gerçekleştirdiğimiz imar planlarında değişikliği ile ek bina inşaatının önündeki en büyük engeli de ortadan kaldırmıştık.

Hastanede tedavi gören çocukların eğlenip, aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirebilmeleri için engelsiz park da yaptık. Şimdi de hastanenin genişletilmesi için gerekli olan arazi teminini sağladık. Ek binasının yapılmasıyla birlikte hastane daha kaliteli hizmet verir duruma gelecek. Vatandaşlardan ve hastane yönetiminden gelen talep üzerine desteklerimizi sürüyor” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X