Düğün günü eşini öldürdü: Kendimi öldürmek istemiştim

Bursa’da resmi nikahla evlendiği eşini düğün yapacakları gün evlerinde çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen sanık hakim karşısına çıktı.

Düğün günü eşini öldürdü: Kendimi öldürmek istemiştim

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Metehan Yurtoğlu (23) ve maktul Güllü Yurtoğlu’nun (22) yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyetinin, iddianamenin okunmasının ardından savunma yapmasını istediği sanık Yurtoğlu, cinayeti işlediği sırada 1 yaşındaki yeğeninin de odada olduğunu belirterek, eşini, kendisini aldattığını düşündüğü için öldürdüğünü öne sürdü.

Psikolojik problemler yaşadığını, bu yüzden daha önce birkaç defa kendini öldürmek istediğini fakat her seferinde kurtarıldığını belirten Yurtoğlu, olay günü de eşini değil kendisini öldürmek istediğini savundu.

Yurtoğlu, “Sabah eve gittiğimde kapıyı kilitledim çünkü kendimi öldürecektim ve kimsenin buna engel olmasını istemiyordum. Sonra Güllü’nün başında oturup onu izlediğimde uyumadığını fark ettim. ‘Bana neden yaptın bunu?’ diye sordum. O da kalktı tartışmaya başladık. Tartışma büyüdü ve bana ‘Sen adam mısın, beş kuruş etmezsin.’ dedi. Sinirlendim ve mutfaktan bıçağı alıp saldırmaya başladım.” dedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Olay

Güllü Yurtoğlu, ailelerin onay vermemesine rağmen Metehan Yurtoğlu ile nikah kıyarak evlenmiş ve merkez Yıldırım ilçesi İsabey Mahallesi’ndeki bir evde birlikte yaşamaya başlamıştı. Ailelerinin onayı üzerine çift düğün yapmaya karar vermişti. Düğünün yapılacağı 3 Kasım günü çiftin evlerinin mutfağında çıkan tartışma sırasında Metehan Yurtoğlu, eşi Güllü’yü ekmek bıçağıyla vücudunun çeşitli yerlerinden yaralayarak kaçmıştı. Güllü Yurtoğlu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiş, zanlı ise aynı mahalledeki bir meyve bahçesinde yakalanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X