Dündar’dan akademik odalara cevap

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şubat ayı olağan meclis toplantısında, akademik odaların Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili eleştirilerine cevap verdi.

Dündar’dan akademik odalara cevap

Ortada ‘Karakolda doğru söyler, mahkeme de şaşar” durumu olduğunu ifade eden Dündar, “Yapılan eleştirileri mesleki acemiliklerine veriyoruz” dedi. 

Osmangazi Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı Mustafa Dündar’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 

Meclis toplantısının açılışında konuşan Dündar, geçtiğimiz ay bir basın toplantısı düzenleyerek Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili karne hazırlayan Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanlarının eleştirilerine cevap verdi. 

Kentsel dönüşüm konusunda yıllardır titiz bir çalışma yürüttüklerini ve bu çalışmalar neticesinde Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesini hazırladıklarını belirten Dündar, “Kentsel dönüşüm konusunda herhangi bir proje hazırlamadan önce, Master Plan hazırladık. Bu plan neticesinde Bursa’nın iki bölgesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylanan çalışmalar yaptık. Master Planı hazırlarken birçok kurum ve kuruluştan da görüşler aldık. Bunun neticesinde Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hazırladık. Akademik odalara da yaptığımız çalışmalar hakkında bilgilendirme sunumu yaptık” dedi.

“KARAKOLDA DOĞRU SÖYLER MAHKEME DE ŞAŞAR”

Yapılan sunumda, akademik odaların başkanları ve üyelerinin Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile olumlu görüş bildirdiklerini ifade eden Dündar, “Yapmış olduğumuz toplantıda bize tam not verirken, ilerleyen günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek, projemizle ilgili bir karne açıkladılar. Kendileri için yaptığımız sunumda projemizle ilgili bizlere tam not verirlerken, hazırladıkları karne de notumuzu kırdılar. Ortada bir nevi ‘Karakolda doğru söyler, mahkeme de şaşar’ misali durum var. Bu yaklaşımları o arkadaşların meslekteki acemiliklerine veriyoruz” diye konuştu.

Yapılan eleştirilerin siyasi bir yaklaşım taşıdığını kaydeden Dündar, “Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, bakanlığın onay verdiği çok detaylı bir hazırlanmış bir çalışma. Herkesin fikrinin olduğu çalışmalar. Yaptığımız sunumda olumlu görüş bildirip, daha sonra basın yoluyla bizleri eleştirmelerini, siyasi bir yaklaşım olarak görüyoruz. Biz teknik işleri konuşuyoruz. Ancak, illa siyaset yapmak istiyorlarsa, 10 Şubat’a az kaldı. İstifalarını sunup, milletvekili adaylıklarını koyarak siyaset yapabilirler. Biz, olumlu olumsuz tüm eleştirilere açığız. Hep birlikte ortak akıl koyuyorsak şehrimize bir katkımız olur. Bir katkı koymayıp olumsuz yönde eleştiri yaparsak, ne kendimize ne de kentimize bir katkı koyabiliriz” açıklamasını yaptı.

“İDEAL PROJE OLDUĞU KONUSUNDA İDDİALIYIZ”

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin ideal bir proje olduğu konusunda iddialı oluklarını dile getiren Dündar, “Bu projede uyguladığımız emsali, Türkiye’nin herhangi bir yerinde kullanmayan mimar ya da mühendis var mıdır? Yoktur. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, gerek konutları, gerekse sosyal donatı alanları açısından tüm kriterleri içinde barındıran örnek bir projedir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X